Què és la privacitat a internet?

La privacitat a internet és el control que hi posem en protegir les nostres dades personals, sinó la protegim correrem el perill de perdre les nostres dades personals i la nostra intimitat, en cas de que es vulgui ocultar.

Si volem privacitat al navegar a internet  hem d’evitar el robatori de les nostres dades personals, és a dir, tindre el control de les nostres dades i protegir-nos per evitar perdre-les.

També és molt important tindre cura de les pàgines que fem servir per descarregar determinades applicacions ja que podem ser infectats per algún virus i afectar al nostre dispositiu i a les nostres dades personals.

El robatori i la protecció de dades

El robatori de dades és tota aquella pèrdua d’informació personal que pasa cap a una altre persona sense el teu propi permís.

En internet ens podem trobar amb molts problemes a l’hora d’intentar protegir les nostres dades personals, com un malware que s’infiltra en el teu equip per espiar-te i robar-te les dades, hackers que poden accedir al teu sistema…

Però… podem evitar el robatori o pèrdua de dades?
Doncs la resposta és que no, és molt difícil tindre control total  de les dades personals que comparteixes amb internet tot i estar protegits, però sí que podem disminuir considerablement la pèrdua de les dades personals per tal de no sortir afectats.

Tenim uns drets que certes empreses i aplicacions han de complir per fer ús de les nostres dades personals, i aquests drets que tenim són:

dret1

Dret a ser informat

Podem saber per a què utilitzaràn les nostres dades i conèixer més informació sobre l'ús de les nostres dades.
dret2

Dret a solicitar qui tindra les teves dades

Podem conservar les nostres dades en cas necessari, suspendre el tractament i solicitar els responsables i altres proveïdors de servicis la portabilitat de les nostres dades.
dret3

Dret al rectificament de les dades

En cas de que aquestes dades estiguin incompletes o isguin erròneas.
dret4

Dret a ocultar les teves dades

Podem eliminar les nostres dades insertades per mal ús, quan no vols que es fagin públiques, per evitar que les teves dades esfagin servir com a marketing, per motius personals...
dret5

dret a l'oposició del compartiment de les teves dades

Has de poder evitar que les teves dades siguin públiques, ja sigui per motius personals o per objecte de marketing directe.

Inforgrafia de www.agpd.es

 Per més informació fes clic a la imatge!

drets

Vols encara més informació relacionada amb la protecció de dades? Entra a apdcat.cat!

apdcat.cat

Els termes d'ús de les aplicacions gratuïtes

Quan hem d’acceptar certs permisos per poder accedir a una aplicació gratuïta, és a dir, quan volem accedir a una aplicació gratuïta estem pagant amb les nostres dades personals. Per aquesta acceptar aquests permisos (termes d’ús) no entra dins del robatori de dades ja que tu mateix estàs acceptant compartir aquestes dades, pot semblar injust perquè no pots decidir no compartir les dades si es vol fer servir l’aplicació, però en contra, és gratuïta.

A continuació tenim les condicions que s’han de complir per fer servir aquestes aplicacions gratuïtas amb enllaços a les webs oficials.

facebook

Termes d´ús en Facebook

 

Accedir

youtube

Termes d´ús en Youtube

 

Accedir

whatsap

Termes d´ús en Whatsapp

 

Accedir

twitter

Termes d´ús en Twitter

 

Accedir

snapchat

Termes d´ús en Snapchat

 

Accedir

instagram

Termes d´ús en Instagram

 

Accedir

A continuació tenim vídeo tutorials d’aplicacions en les que podrem editar la configuració per tal de protegir la nostra privacitat i seguretat envers altres persones.

facebook

Privacitat en Facebook

 

Mirar vídeo

youtube

Privacitat en Youtube

 

Mirar vídeo

whatsap

Privacitat en Whatsap

 

Mirar vídeo

twitter

Privacitat en Twitter

 

Mirar vídeo

snapchat

Privacitat en Snapchat

 

Mirar vídeo

instagram

Privacitat en Instagram

 

Mirar vídeo

Et pot interessar...

Encara busques més informació? Aquí et deixem dos guías que et podràn servir d’utilitat!

crip

Seguretat en xarxes socials

Altres dades relacionades d'interés

Seguridad-informatica-2

Guía de Privacitat a Internet

Altres dades relacionades d'interés

Go Top